Zahrada dvou tváří

Polovina zahrady byla původně lesem. Návrh toho využívá a vytváří zahradu dvou tváří – okolo domu prosvětlenou pobytovou (až trochu japonského střihu) – v lehce probraném lese divokou, přírodní.

Výraz pobytové části určuje stříhaný trávník, kačírkový mulč trvalkových záhonů a žulové kameny vytěžené při stavbě příjezdové komunikace. Výsadby jsou odrazem společenské terasy – bohaté, kvetoucí, voňavé – výrazný koktejl pro všechny smysly.

Lesní část pouze mírně kultivuje existující podrost pod ponechanými duby a břízami – borůvčí, trávy, kapradí. Pouze drobné prvky les „domestikují“ – cestička k intimnímu sezení kličkuje mezi pravidelnými kopečky, na jednom z nich (v pohledové ose od domu) je nově vysazený červenolistý buk. Ohniště umístěné na rovné plošině má atmosféru lesní mýtiny – intimní, prostou, klidnou.